среда, 23. новембар 2011.

FUJITSU KLIME - NAJJEFTINIJE GREJANJE

Prema istraživanjima “Politike”, najekonomičnije je grejati se klima uređajem.

Grejanje na električnu energiju je, zbog niske cene ovog energenta, i ove zime najpovoljnije, čak i kad se poredi sa drvetom i ugljem. Ali to se ne odnosi na sve uređaje, već samo na TA peći i klima uređaje.

Zadnjih godina građani se sve više opredeljuju za grejanje klima uređajima. Treba naglasiti da samo inverter klime sigurno mogu da rade i zagreju prostor i kada je spoljna temperatura ispod nule. Kod ostalih klima uređaja to zavisi od tehničkih karakteristika, a u tehničkoj dokumentaciji svakog klima uređaja piše do koje spoljašnje temperature može da radi bez problema.

Inverter klime imaju naprednu tehnologiju koja reguliše i kontroliše rad kompresora, a samim tim i smanjuje potrošnju struje, tako da je klima uređaj sa inverterom dosta ekonomičniji. U proseku bi dve popularne “dvanaestice” (12.000 BTU (British Termal Unit)) sa inverterom potrošile svega oko 40.000 din za celu sezonu grejanja, ako jedna radi 24 sata, a druga samo 12 sati.

Prednost ovakvog načina grejanja jeste u tome što ono daje mnogo više toplote nego što je potrošio struje. Inverter klima uređaji koji su energetske klase A, odnos utrošene energije i raspoložive je od 3,2 do 3,65 a upravo to objašnjava uštedu električne energije.

Нема коментара:

Постави коментар