понедељак, 4. април 2011.

inverter klima uredjaji

Inverter klima uredjaji su skuplji od klasičnih on/off sistema.
Hajde da vidimo šta su prednosti invertor klima uredjaja u samom duvanju vazduha i u poređenju sa klima uredjajima bez invertera: -
Najmanje 30% - 50% jeftiniji , jer troši manje energije ( struje).
Mnogo brže se postiže željena temperatura.
Vreme pokretanja se smanjuje za 30%.
Mnogo tiši rad uredjaja.
Bez promene temperature, povećava se nivo komfora u prostoriji.

Sve ECOAIR invertor klime su toplotne pumpe koja je sama po sebi je jedna od energetskih najefikasnijih vidova grejanja.


Da li vredi platiti više za klima invertor klima uredjaj?

Dakle, invertor klima uredjaji može da smanji vaš račun za potrošnju struje. To će se sigurno isplatiti ako se klima uredjaj koristi za period:
- tokom cele godine
- kada se koristi za grejanje

Sa troškovima energije koje sada iznose oko 12p po kVh i još uvek je u porastu i nema sumnje to će vam uštedeti dinare na duge staze.
Koja je razlika između invertora i ne invertor klima uređaja?
Ne Invertor može da isporuči određenu količinu energije putem fiksne brzine. To znači da kompresor mora da prestane i počinje da radi da bi se održala željena temperatura.

Kod invertor klima uredjaja brzina kompresora varira i uključuje se po potrebi, kod hlađenja i grejanja.

Kako invertor Klima uredjaj radi?

U zavisnosti od spoljašnje temperature i količine toplote u prostoriji, invertor klima uređaj se uključuje.

Kada za hlađenje ili grejanje kapacitet vazduha treba da bude povećan, kompresor će raditi velikom brzinom i samim tim će povećati količinu protoka rashladne tečnosti.

Nasuprot tome, tokom umerenih spoljnih temperatura na primer, kada hlađenje i grejanje kapaciteti treba da se smanjuju, kompresor će raditi na malim brzinama i tada će smanjiti količinu rashladnog protoka.

Kada se Inverter klima uredjaji uključe, kompresor radi velikom brzinom, kako bi se brzo grejala odnosno hladila soba. Kada se sobna temperatura približava podešenoj temperaturi, kompresor usporava, održavajući stalnu temperaturu i uštedu energije. Inverter klima uredjaji troše 30-50% manje struje.

Нема коментара:

Постави коментар